Ankkaserver


  __
 >(' )
  )/
  /(
  / `----/
  \ ~=- /
 ~^~^~^~^~^~^~^

Navigointi
Etusivu
PhpSysInfo
~sami/
Blogi
vnstat
Ladattavaa
Virityksiä
Muuta
Linkkejä
Monsujen tappopeli
Vieraskirja
Chat

Ota SSL käyttöön

Tietoa sivujen ylläpitäjästä

Olen Sami Tikkanen, vuosimallia 1993 oleva sähköasentaja ja monen alan harrastaja asuinpaikkanani Lapinlahti Pohjois-Savossa. Vapaa-aikanani tykkään mm. korjata rikkinäistä elektroniikkaa, soitella musiikkia, rassata vanhoja tietokoneita ja rakennella kaikenlaista sekä opetella uusia asioita.

Koulutus

Valmistuin vuonna 2015 sähköasentajaksi Savon Ammatti- ja Aikuisopistosta. Olen myös käynyt lukiokursseja lähes täyden lukion oppimäärän verran. En kuitenkaan koskaan kirjoittanut enkä valmistunut ylioppilaaksi.

Harrastukset

Olen harrastanut musiikkia 11-vuotiaasta lähtien. Aloitin pianonsoitolla ja aloitin myöhemmin myös kitaran soiton. Olen aina ollut kiinnostunut myös tietotekniikasta ja olen tehnyt harrastusmielessä nettisivuja sekä ohjelmoinut PHP-, Basic- ja C- sekä C++-kielillä. Harrastan myös metalli- ja puutöitä. Olen harrasteprojektina tehnyt off-grid-mökkiä metsään.

Tietokoneiden käyttö

Pääasiallisena käyttöjärjestelmänä suosin Slackware Linuxia sen perinteikkyyden vuoksi. Pyrin suosimaan kaikessa vapaita ohjelmistoja. Käytän Windowsia vain pelaamiseen ja retroiluun. Haluan hallita tietokoneitani täydellisesti itse ja olla perillä siitä, mitä tietokoneessa tapahtuu.

Taidollinen ja tiedollinen omavaraisuus

Pyrin tekemään mahdollisimman paljon asioita itse. Esimerkiksi autoni korjaan itse - siksi suosin vanhemman vuosimallin autoja, joissa ei ole CAN-väylää eikä muita korjaamista monimutkaistavia tekniikoita. Ostan mielummin työkalun jonkin asian tekemiseen kuin teetän kyseessä olevan asian miltään yritykseltä ostettuna palveluna.

Politiikka

Seuraan politiikkaa aktiivisesti ja olin vuoden 2017 kuntavaaleissa ehdokkaana Vasemmistoliiton listalta.

 20:13:31 up 159 days, 3:02, 1 user, load average: 0.19, 0.26, 0.36
        total    used    free   shared buff/cache  available
Mem:       493     170     65      6     257     302
Swap:      486     189     297

Valid HTML 4.01 Strict Valid CSS!

http://sininenankka.dy.fi
http://lfnoajc2cqttvkgx.onion
Tietoja ylläpitäjästä

Sivun generointi kesti 0.058 s